Mourinho: Real je najveći klub na svijetu, ali ja sanjam o Engleskoj

T
Totalsport
26.12.2011. u 13:03
0
22
Mourinho: Real je najveći klub na svijetu, ali ja sanjam o Engleskoj
0
Mourinho: Real je najveći klub na svijetu, ali ja sanjam o Engleskoj Jose Mourinho (Foto: AFP)
U božićnom intervjuu koji je dao Sebastianu Coeu tokom BBC-ove emisije Today, Jose Mourinho ponovno je otkrio da je njegov osnovni cilj vratiti se u Premierligu.
"Vrlo sam sretan što sam u Realu. To je za mene fantastično iskustvo. Vjerojatno vodim najbolji klub u historiji nogometa i to je prilika koja se ne propušta", rekao je Portugalac istaknuvši potom:

"No, moja strast ostaje engleski nogomet. Moj će sljedeći korak biti povratak u Premiership i, bude li to moguće, dugotrajan ostanak!"

Predsjedniku Organizacijskog odbora Olimpijskih igara u Londonu i nekad proslavljenome britanskom srednjoprugašu Mourinho je, međutim, kazao da ima namjeru s Realom odraditi ugovor do kraja, a to znači da na Otok neće prije jula 2014. godine.

Glede vlastite menadžerske metodologije Mourinho je kazao:

"Meni je najvažnija stvar u nogometu, kao uostalom i u drugim društvenim aktivnostima, upravljanje grupom ljudi. Riječ je o nauci o ljudima. Kao i u svemu, u nogometnu je najbitnija emocionalna inteligencija. Jedna je stvar pucati 11-erac pri 5-0 vodstvu u prijateljskoj utakmici, a sasvim druga pucati ga u posljednjoj minuti finala Lige prvaka ili Svjetskog prvenstva. Uvijek svoje igrače pokušam pripremiti najbolje što umijem, no na kraju je sve na njima. Oni su ti koji u ključnom trenutku donose odluke. Ne znam postoji li u pojedincu božanski dar, ali sam siguran da ima igrača koji čine razliku. Analize uvijek radim u kolektivnom smislu, no jasno je da je svaki igrač jedinka za sebe, zato ovaj posao i jest tako privlačan."

Također se Portugalc prisjetio anegdote iz svoje mladosti.

"Imao sam profesora iz filozofije. Bio je jako star. Dovodio sam tada u pitanje smisao učenja stvari koje sam smatrao nepotrebnima. Kada me pitao želim li biti nogometni trener, odgovorio sam potvrdno. Potom mi je rekao: 'Ako nogometni trener uči samo o nogometu, nikad neće svladati nogometni nauk'. Natjerao me na teško promišljanje i mislim da je stvorio bazu mog pristupa trenerskom poslu."


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: