Inter
0

Mourinho razbjesnio islamsku zajednicu

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Trener nogometaša Intera Jose Mourinho se zadnjih sedmica zamjerio kineskim novinarima, vodstvu Lazija, sudiji prijateljske utakmice protiv Juventusa, vlastitim navijačima, a sada i islamskoj zajednici u Italiji.

Portugalski stručnjak postao je meta napada čelnika Unije islamskih zajednica i organizacija Italije, Mohameda Noura Dachana.

Mourinho je, naime, u nedjeljnoj utakmici Serije A protiv Barija zamijenio Sulleyja Muntarija nakon samo 30 minuta, a kasnije je izjavio kako na Ganca vrlo loše djeluje Ramazan.

  • Muntari ima problema vezanih uz Ramazan, za njega nije dobro da posti. Ramazan nije u dobrom razdoblju za nogometaše - rekao je Mourinho i izazvao bijes islamske zajednice.

  • Mourinho bi trebao manje pričati. Nogometaši islamske vjere nisu ništa lošiji na terenu. Poznato je da sportska medicina i mentalna stabilnost čine igrače boljima na travnjaku - objasnio je Dachan za La Repubblicu.

  • Igrači koji su kršćani, židovi i muslimani imaju spokojnije misli i na terenu daju više - dodao je Dachan.

Muslimani tokom Ramazana ne jedu i ne piju od zore do sumraka, što znači da sportašima islamske vjere nije nimalo lako izdržati velike napore tokom dana, posebno na velikim vrućinama kakve ovih dana vladaju i u Italiji.