Loša situacija
1

Mourinho promijenio priču: Treba nam čudo da bismo završili među četiri najbolje ekipe

Klix.ba
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho totalno je promijenio priču u odnosu na neke ranije izjave i sada tvrdi da njegovom timu treba čudo kako bi završio među četiri prvoplasirane ekipe u Premiershipu.

Manchester United je prošlu sezonu završio na drugom mjestu, a mnogi navijači Crvenih đavola nisu bili zadovoljni što je njihov gradski rival City osvojio titulu prvaka. Mourinho je tada tvrdio da je to dobro mjesto i da svi zajedno trebaju biti zadovoljni, a ove sezone United se nalazi na sedmom mjestu sa čak osam bodova manje za Arsenalom koji je četvrtoplasirani.

"Prošle sezone sam rekao da je fantastičan uspjeh to što smo završili kao drugi s obzirom na kvalitet koji posjeduju drugi timovi protiv kojih smo se borili", kazao je Mourinho.

Mourinho je prije mjesec dana izjavio da Manchester United mora popraviti formu i da bi do decembra sigurno trebali biti među četiri najbolja, ali sada je u potpunosti promijenio priču i smatra kako im za takvo nešto treba čudo.

"Ove godine imamo još više problema, a znali smo da će biti tako prije nego je prvenstvo i počelo. Sada treba osvojiti što je više moguće bodova, a malo je reći da nam treba čudo da bismo završili među četiri najbolja tima", završio je trener Manchester Uniteda.

Crveni đavoli su u prošlom kolu remizirali protiv Southamptona na gostovanju rezultatom 2:2, a u sljedećem kolu ih očekuje susret protiv Arsenala.