Nogomet
0

Mourinho priznao da je na nagovor žene odbio mjesto selektora Engleske

Anadolija
Jose Mourinho (Foto: EPA)
Jose Mourinho (Foto: EPA)
Karizmatični portugalski trener Jose Mourinho je izjavio kako je ponudu da vodi englesku reprezentaciju odbio na nagovor svoje supruge Matilde, a da je shvatio da je to bila dobra odluka jer ne bi mogao tratiti dvije godine igrajući protiv Kazahstana i San Marina da bi dočekao jedan veliki turnir.

Aktuelni trener londonskog Chelseaja Mourinho je u intervjuu za britanske medije bio tradicionalno direktan i ponovo je uzburkao fudbalsku javnost na Otoku.

On je podsjetio da je nakon raskida ugovora s Chelseajem 2007. godine dobio ponudu da vodi englesku reprezentaciju, koja nije izborila ni plasman na EURO 2008. godine.

Ističući kako je imao i veliku podršku engleskih reprezentativaca u tom periodu i da je bio blizu prihvatanja ponude "Gordon Albona", Mourinho je rekao da je isključivo na nagovor svoje supruge Matilde odbio ovu ponudu.

"U tom periodu sam želio ostati na Otoku. Moja supruga je bila ustrajna u nagovoru da ne prihvatim ponudu Engleske i bila je upravu. Bila je to prava odluka. Ne bih mogao tratiti dvije godine života igrajući protiv Kazahstana i San Marina kako bih dočekao jedan veliki turnir", kazao je Mourinho.

Osvrnuvši se i na šanse Engleske na predstojećem Svjetskom fudbalskom prvenstvu u Brazilu, Mourinho je kazao da je to selekcija od koje se uvijek mnogo očekuje, ali da se ne treba niti iznenaditi ukoliko stvari krenu po zlu.

"Neću biti iznenađen ako Engleska osvoji titulu prvaka, ali niti ako ne prođe u drugu fazu takmičenja", kazao je Mourinho.

Engleze na Mundijalu u Brazilu sa klupe vodi Roy Hadgson, a igraju u grupi D sa Urugvajem, Kostarikom i Italijom.