Nogomet
2

Mourinho povlači Lukakua iz WBA-a, stigao Cavani, a stiže i Xabi Alonso?

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Dok se Jose Mourinho u ponedjeljak ne obrati javnosti putem konferencije za novinare te time otkrije planove za iduću sezonu, britanski mediji publiku zapljuskuju valovima glasina.

Ona najpouzdanija jest da stari-novi trener na Stamford Bridge povlači 20-godišnjega belgijskog centarfora Romelua Lukakua. Nogometaš kojeg su prije nekoliko godina nazvali kopijom Didiera Drogbe prošlu je sezonu odradio na posudbi u West Bromwich Albionu postigavši 17 premierligaških golova.

"Razgovarao sam s Mourinhom koji me obavijestio da želi da dođem u Chelsea. Ne plašim se. Odlučan sam uspjeti i dokazati se", rekao je tamnoputi Belgijac koji je na Stamford Bridge stigao u augustu 2011. godine iz Anderlechta za 18 miliona funti.

S druge strane, francuski Le Parisien navodi da je urugvajski centarfor Edinson Cavani prihvatio Chelseajevu ponudu nakon što je londonski klub odlučio pokriti odštetnu klauzulu iz njegovog ugovora s Napolijem od 63 miliona eura.

Sunday Express pak izvještava da je Portugalac na stranu stavio 90 miliona funti za Cavanija i Hulka, dok Sunday Telegraph tvrdi da Mourinho sredinu terena želi ojačati 31-godišnjim veznjakom Reala i španske reprezentacije Xabijem Alonsom.