Nogomet
1

VIDEO / Mourinho: Poraz protiv Benfice nije važan

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Trener aktuelnog španskog nogometnog prvaka Real Madrida, Jose Mourinho, odbacio je važnost teškog poraza svoje ekipe od Benfice u revijalnom susretu.

Podsjetimo, u petak je Real u sklopu Eusebio Cupa, revijalnog turnira koji nosi ime legendarnog portugalskog nogometaša, u Lisabonu poražen od Benfice 5-2. U tom je susretu Real zaigrao s drugom postavom bez zvijezda poput Ronalda, Özila, Khedire, Alonsa, Casillasa, a na press-konferenciji po završetku Mourinho je priznao kako njegovoj ekipi rezultat nije bio na prvom mjestu.

"Nema teških poraza u prijateljskim susretima. Znali smo kakav rizik preuzimamo. Benfica nije željela testirati nove stvari i igrali su ozbiljno. Nadam se da će im (Benfici) ova pobjeda podići moral, ali na balansiran način, jer ako će previše pozornosti pridavati tom rezultatu, to bi po njih moglo biti negativno", rekao je Mourinho, uz dodatak:

"Nadam se da ćemo se vratiti ovamo tokom sezone, ali da bismo odigrali službenu utakmicu. Nadam se da ćemo pobijediti onda kada bude važno".


szólj hozzá: Benfica vs Real Madrid 5:2 GOALS HIGHLIGHTS