Nakon pobjede nad R. Vallecanom
0

Mourinho pohvalio karakter ekipe, a kritikovao odbranu

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Reala prekinuli su seriju od dvije utakmice bez pobjede u Primeri savladavši gradskog rivala i novog prvoligaša, Rayo Vallecano, 6-2 na Santiago Bernabeuu u dvoboju 6. kola Primere.

Nakon utakmice trener Jose Mourinho pohvalio je karakter i reakciju svoje ekipe nakon vodećeg gola gostiju već nakon 15 sekundi utakmice, ali je i kritikovao odbrambenu koncentraciju svojih igrača kod prekida, kao i dvojicu playmakera.

"Kada ste u seriji lošijih rezultata, treba vam dobar uvod u utakmicu, rani gol i opuštenost", rekao je Portugalac nastavivši:

"U svemu tome nismo uspjeli, nego smo dobili pogodak odmah nakon što smo izveli loptu s centra. Bilo je jako teško u 20 do 25 minuta koje su slijedile. No, karakter ekipe i igrača najbolje se pokazuje u takvim situacijama. Krenuli smo bolje, riskirali, reagirali na pravi način i uspjeli preokrenuti rezultat do poluvremena".

Ono što mu je posebno zasmetalo je primljeni gol iz prekida pri vodstvu 3-1.

"Prekidi su osnova nogometa i u njima se ne smije griješiti. Opet, vrlo smo dobro zaigrali nakon tog gola, premda s igračem manje na terenu. Zasluženo smo pobijedili vrlo dobru ekipu koja je pokazala zašto je lani pobijedila u drugoj ligi", kaže Mourinho.

"Kaka i Özil igrali su bliže golu. Trudili su se i igrali dobro. Žao mi je što sam Kaku morao izvaditi iz igre u situaciji s igračem manje, jer je igrao odličnu utakmicu. Ono što od njih i dalje tražim jest psihofizička spremnost da igraju više na sredini nego u napadu. To nije lako činiti svih 90 minuta, ali oni moraju shvatiti da, pogotovo u trenucima kada su obojica na terenu, moraju pomogati Xabi Alonsu, koji ne može igrati sam ispred odbrambene linije. Moraju se vraćati i pomagati mu. Trenutno obojica sve bolje odgovaraju na te zahtjeve", zaključio je trener Reala.