Sigurno drugo mjesto
10

Mourinho: Pogba i Noble su izgledali zaljubljeno, Zlatna rukavica je nagrada čitavoj ekipi

Klix.ba
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho kazao je u razgovoru za engleske medije da nije u potpunosti zadovoljan sezonom, ali da je drugo mjesto najbolje moguće s obzirom na to da Crveni đavoli nisu osvojili titulu prvaka.

Ekipa sa Old Trafforda remizirala je u posljednjem kolu protiv West Hama na Olimpijskom stadionu rezultatom 0:0, a to im je bilo dovoljno da matematički osiguraju drugo mjesto na tabeli.

"Kada ne postoji mogućnost da budete prvaci, druga pozicija je najbolja na kojoj možete biti. Ipak, nisam u potpunosti zadovoljan, to mi je u krvi. Sad je cilj da sezonu završimo s više od 80 bodova", rekao je Mourinho.

Nakon toga, on je pohvalio golmana Manchester Uniteda Davida De Geu koji je u meču protiv West Hama stigao do 18. utakmice u sezoni u kojoj nije primio pogodak.

"David je izvrstan, ali Zlatna rukavica je ekipni uspjeh. Ne treba gledati samo učinak golmana i objaviti koji je najbolji od njih u kompletnoj ligi. Nagrada znači da se dobro branimo", smatra Mourinho koji je na kraju prokomentarisao duel Noblea i Pogbe u kojem je Englez nasrnuo na Francuza:

"Gledao sam slike incidenta i na njima izgledaju zaljubljeno. Zagrlili su se i poljubili na kraju, a to znači da je utakmica dobro prošla", nasmijao se Mourinho.

U posljednjem kolu, Manchester United očekuje duel protiv Watforda na Old Traffordu, a to će ujedno biti i oproštajna utakmica za Carricka.