Vratio se u prošlost
152

Mourinho otkrio istinu: Nisam ja prodao Salaha, bio je socijalno i kulturološki izgubljen

Klix.ba
Salah i Mourinho (Foto: AFP)
Salah i Mourinho (Foto: AFP)
Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho kazao je da nije krivac što je Mohamed Salah napustio Chelsea te je rekao da je on taj koji je doveo, a ne prodao Egipčanina.

Salah je na Stamford Bridge stigao 2014. godine iz Basela, a u dresu Plavaca odigrao je 13 utakmica u kojima je postigao dva pogotka. Nakon toga otišao je u Fiorentinu, a potom i Romu gdje je igrao sjajno.

Na početku ove sezone pojačao je Liverpool za 40 miliona eura, a ove sezone postigao je 31 pogodak u Premiershipu i najbolji je strijelac lige. Na pitanje o Mohamedu Salahu i da li je on taj koji je odlučio da ga prodao iz Chelseaja, Mourinho je rekao da to nije tačno.

"Ljudi kažu da sam ja taj koji je prodao Salaha, ali ustvari, ja sam nešto sasvim suprotno. Ja sam kupio Salaha", rekao je Mourinho za ESPN, pa nastavio:

"Ali, on je u klub došao kao veoma mlad, fizički nije bio spreman, psihički nije bio spreman, socijalno i kulturološki je bio izgubljen i sve je to bilo preteško za njega. Odlučili smo da ga pustimo na posudbu što je i on tražio, htio je da igra više minuta kako bi postao iskusniji, htio je otići i mi smo ga poslali u Fiorentinu. Tamo je počeo njegov razvoj, Chelsea je odlučio da ga proda. OK? A, kada kažu da sam aj taj koji je odlučio da ga proda, to je laž. Ja sam ga kupio, a rekao sam samo da ga pustimo na posudbu jer sam mislio da je to neophodno", istakao je Mourinho.

Pored Salaha, Mourinho se u Chelseaju odrekao i Kevina De Bruynea koji je iz Chelseaja otišao u Wolfsburg, a nakon toga se razvio u jednog od najboljih veznjaka svijeta.