U svom stilu
12

Mourinho odgovorio kritičarima: Rashford igra kod mene, stručni konsultanti lažu

Klix.ba
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho našao se na meti kritičara jer ne koristi dovoljno Marcusa Rashforda, koji je nedavno postigao dva pogotka za englesku reprezentaciju protiv Španije i Švicarske.

Jamie Carragher je bio među najglasnijim kritičarima rekavši da bi Rashford morao promijeniti klub kako bi češće igrao na poziciji napadača, a Portugalac je imao spreman odgovor.

"Ne radim ovo zbog vas već zbog Unitedovih navijača. U sezoni 2016./17. Rashford je igrao na 32 meča Premiershipa, 11 mečeva Evropske lige, tri meča FA Cupa, šest Liga kupa i Community Shield. Imao je 53 nastupa, a ako hoćete minute, igrao je 3.068 minuta. Ukoliko to podijelite sa 90 minuta, na 34 meča je igrao punih 90 minuta. U sljedećoj sezoni imao je 35 nastupa u Premiershipu, osam u Ligi prvaka, pet u FA Cupu, tri u Liga kupu i finale Super kupa Evrope. Igrao je 52 meča sa 2.676 minuta. Ukoliko to podijelite sa 90, igrao je 29 mečeva. Kod mene je igrao u dvije sezone na 105 mečeva, 5.774 minuta, odnosno 63 meča od 90 minuta, uključujući pet finala i ti ljudi koji govore o minutima su očito malo zbunjeni", poručio je Mourinho te dodao:

"Vjerovatno će me u nedjelju kritikovati jer ga neću ubaciti u tim u subotu. Neki su opsjednuti sa mnom i imaju problem sa lažima. Neki od njih će se u nedjelju probuditi i misliti o Joseu Mourinhu. Podsjetite ih da je Marcus suspendovan za sljedeći meč i ne može igrati. Svi ti konsultanti imaju duple plate, rade za klubove i nisu nezavisni. Ima zanimljivijih stvari u nogometu nego misliti o Mourinhu. Najvažnije je da je Rashford dobro dijete, dobar igrač i zna šta je United uradio za njega. Nikada nije bio van selekcije mojom odlukom. Samo ako je povrijeđen ili suspendovan. On to zna i to je najvažnije, ali važno je da to znaju i mediji i Unitedovi navijači."

Podsjetimo, Manchester United u subotu gostuje Watfordu, a utakmica počinje u 18:30 sati.