Nahvalio Hrvata
29

Mourinho: Odavno znam da je Modrić veliki nogometaš

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
U utakmici 10. kola španske Primere nogometaši Real Madrida su lako s 4-0 pobijedili Zaragozu. Posljednji je pogodak na Santiago Bernabeu te večeri postigao Luka Modrić...

U drugoj minuti nadoknade je hrvatski nogometaš s vrha kaznenog prostora poslao prizemnu loptu koja je prošla pored nekoliko nogometaša i zakoprcala se u mreži.

Bio je to premijerni pogodak Modrića u dresu Reala otkada je ovog ljeta došao u Primeru iz Tottenhama, a nakon utakmice ga je hvalio i njegov trener Jose Mourinho, koji je upisao 100. pobjedu na klupi Reala (Primera - 67, Liga prvaka - 20, Kup kralja - 12, Superkup - 1).

"Nogomet je u Primeri drugačiji nego u Premiershipu. Zato je Modriću trebalo vremena, ali sad mogu sve čvršće reći da se uklopio i u ekipu i naviknuo na ovaj nogomet. Kompletno je Modrić obavio dobar posao. Ma, oduševljen sam, odavno znam da je Modrić veliki nogometaš", rekao je Mourinho kojeg je posebno veselilo što su dva nova pojačanja, Modrić i Essien, zabili pogotke na utakmici i odigrali vrlo dobru utakmicu.

"U zadnje dvije godine kada nisam imao Khediru i Xabija Alonsa uvijek je naša igra bila užasna. No, sada to nije bio slučaj i to zahvaljujući Modriću i Essienu".

Nekoliko riječi o Modriću je rekao i sportski direktor kluba, nekadašnji nogometni as Emilio Butrageño.

"Modrić i Essien su sve bolji. Sve više sudjeluju u igri, sve su bolji i drago nam je da su nam ta dva jaka pojačanja sve važnija u igrama".