Ljut na sudije
0

Mourinho: Normalno je ponekad remizirati ili izgubiti

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Serija pobjeda nogometaša Real Madrida u španskom prvenstvu zaustavljena je u sklopu 28. kolu na brojci 11. Santi Cazorla šokirao je Santiago Bernabeu u drugoj minuti sudačke nadoknade za konačnih 1-1.

Nakon utakmice trener "kraljevskog kluba" Jose Mourinho iskazao je nezadovoljstvo nekim odlukama sudije Miguela Angela Gameza.

"Glavni sudija je donio dvije loše odluke, ali nema veze jer i on može pogriješiti. Trebao nam je suditi dva penala, ali to se događa. Linijski sudija je pogrešno sudio dva ofsajda protiv nas u trenucima kada bi naši igrači bili samo pred golmanom. Nema veze, idemo dalje. Nema nijednog prvenstva na svijetu u kojem neka ekipa pobjeđuje baš svaku utakmicu", rekao je Mourinho.

"Remizirati ili izgubiti utakmicu je normalno u prvenstvu. Imao bih razloga biti nezadovoljan ili kritikovati svoju ekipu da su izgubili dva boda zbog lošeg stava, ali ne mogu ih kritikovati kada su dali sve od sebe i odigrali sjajno drugo poluvrijeme. Uvijek smo dominirali utakmicom i imali puno prilika, dok se Malaga žestoko borila.

Ostalo je 11 utakmica do kraja i 33 su boda u igri, što znači da je prvenstvo otvoreno. Moramo se brinuti samo o onome što mi radimo", dodao je portugalski stručnjak.

Nakon Realovog "kiksa" njegova se prednost u odnosu na drugoplasiranu Barcelonu smanjila sa deset na osam bodova.