Oduševljen svojim igračem
17

Mourinho: Nije derište, nije plakao i samo mi je poručio "pokazat ću ti"

K. H.
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Tottenhama Jose Mourinho kaže da je Argentinac Giovani Lo Celso na najbolji mogući način pokazao kako se jedan igrač treba nositi s tim što ne igra u prvoj postavi te da ga sada ne bi zamijenio ni za Brunu Fernandesa.

Mourinho je rekao da ne zna ništa o tome da je Lo Celso u Tottenham stigao umjesto Brune, koji je u januarskom prijelaznom roku iz Sportinga otišao u Manchester United.

"Ne znam ništa o tome da je Lo Celso došao zato što Bruno Fernandes nije, ali znam da ga ne bih mijenjao ni za jednog igrača. Ni za jednog, a ne samo za Brunu", rekao je Mourinho.

Nakon toga, on je objasnio svoje riječi rekavši kako je ovaj argentinski nogometaš na pravi način pokazao kako se jedan profesionalac treba ponašati.

"Kada sam stigao u klub, on nije igrao. Počeo je samo protiv Crvene zvezde u Ligi prvaka, ali je uradio ono što ja najviše volim i poručio mi: 'Pokazat ću ti'. Nije derište, nije plakao, nisu me zvali njegovi menadžeri niti je porodica kukala po društvenim mrežama. Samo on, ja i njegovo 'pokazat ću ti'. I pokazao mi je, a sada igra čak i kada je povrijeđen. On je fantastičan", rekao je Mourinho.

Lo Celsco je u Tottenham stigao iz Betisa, a ranije je igrao za PSG i Rosario.