Nogomet
0

Mourinho ne odustaje od istjerivanja pravde s Lippijem

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Već nekoliko dana traje "kratki spoj" na relaciji trenera Intera, Portugalca Josea Mourinha i selektora talijanske nogometne reprezentacije Marcella Lippija...

Mourinha nije teško razbjesniti, pa je uspio u tome i Lippi, legendarni trener torinskog Juventusa. Razlog za bijes Portugalca su bile Lippijeve prognoze da će Juventus osvojiti naredno prvenstvo Serije A, ali i Lippijeve usporedbe Mourinha, Leonarda i Ferrare, trenera tri najjača talijanska sastava (Intera, Milana i Juventusa).

  • Nikada nisam čuo da se španjolski ili engleski selektor bave tamošnjim prvenstvom. Ne, u smislu da prognoziraju, da seciraju, da nude svoje analize tko je bolji trener, tko je bolji klub i slično. Naravno, ne rade to jer su inteligentni. No, u Italiji je drugačiji slučaj - govorio je Mourinho i nastavio:

  • Isto tako, jeste li mene čuli da komentiram talijansku reprezentaciju. Niste! Zašto i bih, kada radim drugi posao, taj me dio nogometa ne zanima. Ali, izgleda da mene i moj klub ljudi imaju potrebe komentirati i gotovo uvijek napadati. Isto tako, nikada nisam pričao o Ferrari ili Leonardu. Zašto netko četvrti mora sve nas dovoditi u vezu.

Vjerojatno se čeka nova reakcija Lippija, koji se uzgred rečeno, već izvinio Mourinhu na svojim riječima.