Rezime turneje
113

Mourinho: Ne bi bilo dobro da smo pobijedili i Barcelonu, Pogba igra na najvišem nivou

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Jose Mourinho je nakon poraza njegovog Manchester Uniteda od Barcelone (1:0) kazao da ne bi bilo dobro da je United ponovo slavio te da Paul Pogba pripada nivou najboljih igrača svijeta.

United je upisao prvi poraz u dosadašnjem dijelu priprema za predstojeću sezonu, nakon što je prethodno slavio protiv LA Galaxyja, Real Salt Lakea te u dvije utakmice na International Champions Cupu protiv Manchester Cityja i Real Madrida.

Porazom od Barcelone završila je američka turneja za United koji će prije 8. augusta, kada igra evropski Super kup protiv Reala, igrati protiv Valerenga 30. jula i Sampdorije 2. augusta.

"Vrlo je važno izgubiti meč tokom priprema. Mislim da bi bilo loše po nas da smo napustili SAD bez poraza igrajući protiv klubova poput Real Madrida, Barcelone i Manchester Cityja. Bilo bi vrlo loše otići kući samo s pobjedama", kazao je Mourinho.

Posebno je nahvalio Pogbu za kojeg smatra da pripada najvišem nivou svjetskog fudbala, odnosno da je na nivou igrača Reala i Barcelone.

"Messi i Neymar, imate po jednog takvog igrača, ne dvojicu. Suarez, Iniesta, Pique, Ronaldo, Bale, Modrić, Kroos, također su to igrači koji igraju samo za jedan klub, a ne dva kluba. Ne možemo imati njih, jer pripadaju već svojim klubovima. Ali moram reći da je Pogba pokazao nivo... On je pokazao da pripada njhovom nivou", smatra Mourinho.