Prva reakcija
120

Mourinho napustio hotel nakon otkaza pa pozdravio novinare: Zbogom momci!

Klix.ba
Jose Mourinho
(Foto: EPA-EFE)
Portugalski stručnjak Jose Mourinho od danas više nije trener Manchester Uniteda, a britanski Sky Sports uspio je doći do njega i dobiti njegovu prvu reakciju na otkaz.

"Zbogom, zbogom momci", kratko je pozdravio sada već bivši Unitedov trener okupljene novinare prilikom napuštanja hotela i zahvalio im se na saradnji koja je trajala malo više od tri sezone.

Podsjetimo, Mourinho je dobio otkaz nakon serije loših igara u posljednje vrijeme, a posla ga je stajao i težak poraz od Liverpoola 3:1 u derbiju.

Crveni vragovi su bili potpuno nadigrani pa je Mourinhova ekipa ostala na šestom mjestu Premiershipa s 19 bodova manje od Liverpoola i 11 od mjesta koje vodi u Ligu prvaka.

"Klub se zahvaljuje Joseu na svemu što je napravio u klubu i želi mu puno uspjeha u nastavku karijere. Do kraja ove sezone ekipu će voditi privremeni trener, a novog glavnog trenera objavit ćemo na kraju sezone", stoji u klupskom saopćenju.

Sky Sports je objavio kako će na klupu sjesti Michael Carrick, a mediji već špekuliraju ko će naslijediti Portugalca na klupi Uniteda.