Poraz od Tottenhama
14

Mourinho: Napravili smo četiri greške u prvih 11 sekundi utakmice

Klix.ba
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho objasnio je četiri razloga zbog kojeg je njegova ekipa u 11. sekundi meča protiv Tottenhama primila pogodak.

Podsjećamo, Crveni đavoli su poraženi u posljednjem kolu na Wembleyju od Spursa rezultatom 2:0, a već iz prvog napada, domaća ekipa stigla je u prednost.

Mourinho je nakon meča objasnio kako su izgledale četiri greške u prvih 11 sekundi.

"Mislim da nije normalno primiti pogodak poslije 11 sekundi igre. Posebno je smiješno jer smo analizirali Tottenham ranije, znali smo njihove rutine i dinamiku. Znali smo za duge lopte i znali smo da je Kane u našem dijelu terena prije početnog udarca. Sve smo znali. Nismo krenuli na loptu - prva greška, nismo došli do lopte u vazduhu - druga greška, nismo drugi put došli do lopte na zemlji - treća greška i nismo dobro pokrili Eriksena - četvrta greška. Četiri greške za 11 sekundi i gubimo protiv dobre ekipe rezultatom 1:0. Nakon toga smo reagovali dobro", kazao je Jose Mourinho, a nakon toga se osvrnuo na činjenicu da je Kane zagazio na polovicu Uniteda prije sudijskog zvižduka:

"Kane je ušao u našu polovicu, a da su to sudije vidjele, pogodak ne bi bio priznat. Ipak, ne bi bio fer kada bi okrivio sudije", rekao je Mourinho.

Manchester United u sljedećem kolu igra domaći meč protiv Huddersfielda, a nakon 25 odigranih kola, Crveni đavoli zaostaju 15 bodova za prvoplasiranim Cityjem.