Treće poluvrijeme
32

Mourinho nakon derbija održao govor igračima, Sarri slavio s orlom pred navijačima

N. K.
Zanimljivo i nakon utakmice (Foto: EPA/Screenshot)
Zanimljivo i nakon utakmice (Foto: EPA/Screenshot)
Jučerašnji rimski derbi između Lazija i Rome (3:2) opravdao je očekivanja ljubitelja nogometa, a pored brojnih dešavanja tokom utakmice, bilo je zanimljivih scena i nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.
Na jednoj strani su očekivano bile prisutne slavljeničke emocije, na drugoj tužne, a u centru pažnje bili su treneri dva tima Maurizio Sarri i Jose Mourinho.

Sarri je u slavljeničkom zanosu primao čestitke za pobjedu i koračao ka navijačkom kopu gdje su bili smješteni najvatreniji navijači Lazija, a onda je pred njima podigao simbol kluba - orla.

S druge strane, Mourinho je okupio svoje igrače u krug na terenu te upriličio govor kojim je želio podići moral nakon bolnog poraza od najvećeg rivala.

Inače, na rimskom derbiju smo vidjeli pet pogodaka, brojne prilike, penal, uzbuđenja i to sve uz sjajnu atmosferu koju su priredili navijači oba kluba.

Lazio je poveo golom Milinković-Savića, a Pedro je već u 19. minuti udvostručio prednost. Ipak, četiri minute prije odlaska na odmor smanjio je Ibanez, a Lazio u 63. preko Andersona stiže do svog treće gola. Konačnih 3:2 postavio je Veretout u 69. minuti iz penala.

Lazio već u četvrtak igra utakmicu Evropske lige na domaćem terenu protiv Lokomotiva iz Moskve, a onda gostuje Bologni u Seriji A. S druge strane, Roma u četvrtak gostuje Zoryi u Konferencijskoj ligi, a onda dočekuje Empoli.