Poručio mogućem nasljedniku
3

Mourinho: Nadam se da Benitez u finalu SP-a nije razmišljao o Realu

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Trener Real Madrida Jose Mourinho nije propustio priliku još jednom "bocnuti" omraženog suparnika Rafaela Beniteza koji trenutno obavlja dužnost privremenog menadžera Chelseaja.

Španski mediji već duže vrijeme nagađaju da će portugalski stručnjak na kraju sezone napustiti klupu "kraljevskog kluba", a kao njegov mogući nasljednik počeo se spominjati upravo Benitez.

"Ne znam otkud takve priče dolaze i nije me briga. Kao navijač Chelseaja, samo se nadam da Benitez nije razmišljao o Real Madridu tokom utakmice protiv Corinthiansa", sarkastično je izjavio Mourinho, aludiravši na poraz i vrlo lošu igru "bluesa" u finalu Svjetskog klupskog prvenstva.

Prokomentirao je Portugalac i moguće transfere tokom predstojećeg zimskog prijelaznog roka, posebno se osvrnuvši na Brazilca Kaku.

"Mislim da nećemo trgovati, iako ništa ne mogu garantovati. Vjerujem da Kaka neće otići, a ako ostane, to će biti dobra vijest za nas jer s njime imamo još jednu alternativu."

Potvrdio je Mourinho i da je poslao poruku podrške oboljelom Barceloninom treneru Titu Vilanovi koji je u četvrtak podvrgnut operaciji uklanjanja raka parotidne žlijezde.

"Ne objavljujem javno ono što činim privatno. Jasno je da smo u ovakvoj situaciji svi iza Tita. Držim palčeve njemu i njegovoj porodici i nadam se da će opet doći na vrh", poručio je Mourinho.