Nogomet
0

Mourinho: Možda se vratim u Englesku prije očekivanog

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho (Foto: AP)
Nogometaši madridskog Reala neugodno su iznenadili u nedjelju, u utakmici 21. kola španske Primere. Gostovali su kod Osasune, te su utakmicu napustili pognutih glava, uz poraz 1-0.

Sada je situacija na tabeli prilično zabrinjavajuća za Real. Na drugom mjestu kaskaju za Barcelonom čak sedam bodova. I ne sam to, Barcelona doslovno gazi sve pred sobom, dok je Real u lošoj formi s mogućnošću da i ubuduće gubi bodove.

Trener Reala Jose Mourinho tako, vjerovatno, neće uspjeti u naumu da već u premijernoj sezoni u Realu prekine Barceloninu dominaciju. S obzirom da je Mourinho čovjek koji je mnogo puta pokazao da kao trener želi "odmah sve", a i inače se nekoliko puta verbalno sukobio s čelnicima Reala, pogotovo sa sportskim direktorom Jorgeom Valdanom, može se dosta toga naslutiti oko njegove budućnosti u Madridu. Isto tako, neke sitnice su govorile da Mourinhu nije toliko lijepo u Realu, kako je očekivao da će mu biti, a i predsjednik Florentino Perez se nije susprezao "napasti Mourinha".

"Engleski nogomet, dok sam bio u njemu kao trener Chelseaja, je bio posebno iskustvo za mene. Mogu biti iskren i reći da sam se zaljubio u njega, u sve što ga okružuje", rekao je Mourinho u razgovoru za Mirror dodavši potom: "Da, rekao sam sebi da ću se vratiti u Premiership. Sada mogu reći da bi se to moglo dogoditi i prije očekivanog."

Na upit koliko brzo Mourinho je ostao bez odgovora.