Vjeruje u bolju iduću sezonu
0

Mourinho: Moguće je da se vratim u Inter

FENA
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Trener nogometaša madridskog Reala Jose Mourinho rekao je da ne isključuje mogućnost povratka u italijanski Inter, prenosi Tanjug.

Portugalac je u razgovoru za televiziju "Mediaset" istakao da je Inter njegova kuća i da je opcija povratka uvijek otvorena.

"Mislim da bih jednog dana mogao da se vratim. Inter trenutno ne prolazi kroz najbolji period i ja sam kao navijač tužan, ali uvjeren sam da će sljedeća sezona biti puno bolja", poručio je Mourinho.

On je na klupi Intera bio od 2008. do 2010. godine. U prvoj sezoni osvojio je skudeto i Superkup Italije, a u drugoj istorijsku triplu krunu - skudeto, Kup Italije i Ligu prvaka.

Nakon njegovog odlaska klub iz Milana promijenio je čak pet trenera (Rafa Benitez, Leonardo, Gian Piero Gasperini, Claudio Ranieri i Andrea Stramaconi), a osvojio je samo FIFA klupsko prvenstvo, dok je primat u Seriji A preuzeo Milan.

Inter se devet kola prije kraja šampionata Italije nalazi na osmom mjestu sa čak 22 boda manje od lidera Milana i deset bodova manje od trećeplasiranog Lazija, koji je na poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.