Nogomet
0

Mourinho: Mkhitaryan ranije nije igrao jer sam ga štitio

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Nakon što je Manchester United savladao Leicester Citry rezultatom 3:0, menadžer Crvenih vragova Jose Mourinho je hvalio svog nogometaša Henrikha Mkhitaryana.

Mourinho je bio zadovoljan na konferenciji za medije poslije utakmice za razliku od proteklih utakmica, a nedavno je i napustio intervju.

Jedno od pitanja na konferenciji za medije odnosilo se i na Mkhitaryana koji jedno vrijeme nije bio u kombinaciji za sastav, tačnije dva mjeseca, ali sada igra u sjajnoj formi.

Armenac je bio strijelac i asistent na nedjeljnoj utakmici protiv Lisica, a Mourinho tvrdi da je njegova dobra forma rezultat toga što je bio zaštićen dok se navikavao na život u Engleskoj nakon dolaska iz Njemačke.

"Nekada je najbolji način da zaštitite igrača to da ga ne uvrstite u ekipu. S vaše perspektive, ako igrač ne igra, menadžer je... ne mogu izgovoriti tu riječ. Moram pronaći drugu riječ, uznemirava ga. Ipak, to nije tačno. Nekada ne koristimo igrače jer ih štitimo. Micki je jedan od tih slučajeva, prilagođavao se. Ja vidim stvari koje vi ne vidite jer ne gledate magične stvari koje može uraditi na terenu. Micki igra zaista, zaista dobro", rekao je Mourinho.