Brazilac iznad svih
148

Mourinho: Messi i Cristiano nisu bolji od Ronalda Nazarija

D. B.
Ronaldo Nazario (Foto: EPA-EFE)
Ronaldo Nazario (Foto: EPA-EFE)
Portugalski trener Jose Mourinho je vodio neke od najvećih klubova svijeta te je vidio i radio s najboljim igračima, no jedan je nedodirljiv.

Mourinho iznad svih izdvaja Brazilca Ronalda Nazarija, koji je lično za njega najbolji igrač kojeg je vidio u životu, bez obzira na genijalne nogometaše Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

"Ronaldo Il Fenomeno, Cristiano Ronaldo i Lionel Messi su imali duge karijere. Bili su na vrhuncu svakog dana u periodu od 15 godina. Međutim, ako govorimo striktno o talentu i vještinama, niko nije iznad Ronalda Nazarija. Kad je bio u Barceloni pod vodstvom Bobbyja Robsona, shvatio sam da je on najbolji nogometaš kojeg sam vidio. Povrede su ubile karijeru koja je mogla biti još impresivnija, ali talent tog 19-godišnjeg momka je bio nešto nevjerovatno. Barcelona je 1997. godine igrala protiv PSG-a u Rotterdamu, a Ronaldov gol je bio fantastičan", izjavio je Mourinho.

Ronaldo Nazario je u karijeri igrao za Cruzeiro, PSV, Barcelonu, Inter, Real Madrid, Milan i Corinthians, a nastupao je i za reprezentaciju Brazila.