Posebni u elementu
27

Mourinho krivi sudiju za poraz od Bologne, svojoj mladoj zvijezdi poručio da napusti Italiju

E. B.
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Roma je sinoć izgubila na gostovanju kod Bologne rezultatom 1:0, a trener rimske ekipe Jose Mourinho je za sve okrivio sudiju Lucu Pairetta.

Portugalac je odmah nakon utakmice potražio u tunelu 37-godišnjeg sudiju i zatražio od njega da mu objasni neke svoje odluke.

Nakon utakmice nije želio odgovarati na pitanja novinara, već je održao monolog na konferenciji za medije. Posebni je bio bijesan zbog toga što je Pairetto pokazao četiri žuta kartona njegovim igračima, među kojima i Tammyju Abrahamu koji neće moći igrati protiv Intera u narednom kolu.

"Bit ću kratak kako bismo što prije otišli svi kući jer imamo malo vremena do utakmice s Interom za koju moram doslovno smisliti novu formaciju. Sreća je da sam iz igre izvadio Mancinija jer bi vjerojatno i on dobio žuti karton i ne bi igrao protiv Intera. Čestitam Bologni, ali i svojim igračima jer su se borili do samog kraja uprkos povredama, umoru i nekim čudnim stvarima koje su se dešavale. Svaka im čast, ne ljutim se iako smo izgubili", rekao je Mourinho.

Mourinho je posebno bio frustriran time što je Nicolo Zaniolo dobio karton zbog simuliranja iako je na njemu bilo nekoliko iznimno grubih prekršaja zbog kojih Pairetto nije dijelio žute kartone igračima Bologne.

"Da sam ja Zaniolo, razmišljao bih o odlasku iz Italije. To govorim protiv svojih interesa, ali igraču kao što je on u u ovoj ligi je jako teško igrati. Žao mi ga je zbog svega što prolazi na terenu. Što se tiče sudije, porazgovarali smo nakon utakmice i ne bih davao komentar o njemu", poručio je Mourinho.