Spreman odgovor
14

Mourinho: Klopp voli meso, a na Old Traffordu je dobio ribu

N. K.
Mourinho na Old Traffordu (Foto: AFP)
Mourinho na Old Traffordu (Foto: AFP)
Nekadašnji menadžer Manchester Uniteda, a sadašnji stručni konsultant Jose Mourinho imao je interesantno viđenje primjedbe Liverpoolovog trenera Jurgena Kloppa koji je govorio o tome kako Crveni vragovi igraju defanzivno protiv njegove ekipe.

"Otkako sam u Engleskoj, United uglavnom ima ovakvu postavku. Svi su mnogo pričali pred ovaj meč, a u njemu je jedan tim izašao braniti se, a jedan igrati. Nismo izgubili ništa, to je samo bod, idemo dalje", rekao je Klopp nakon susreta.

Međutim, Mourinho je imao spreman odgovor budući da je Klopp donekle i njega prozvao spomenuvši defanzivni United.

[TWITTER]1185978409740128256[/TWITTER]

"Tako govori jer nikad nije pobijedio United na Old Traffordu. Ne dopada mu se meni. On voli meso, a dobio je ribu i zato nije bio sretan. Oni su mnogo bolji kada igraju protiv protivnika koji im pruži priliku za tranziciju i kontranapade. United s ograničenjima koje trenutno ima igra drugačiju igru. Probali su biti čvrsti u odbrani i ne dozvoliti prilike iz tranzicije. Uvijek su imali tri štopera plus McTominayja i Freda te su uvijek bili kompaktni. Liverpoolu se nije svidio meni", rekao je Mourinho.

Podsjetimo, meč Uniteda i Liverpoola završen je rezultatom 1:1 te ga nećemo pamtiti po dobrom nogometu, već po VAR kontroverzi.