Nogomet
0

Mourinho: Kineski nogomet je smeće zbog novinara

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometaši i dužnosnici Intera i Lazija ponašali su se posljednjih dana u Kini kao turisti. Popili su vina u vrijednosti većoj od 10.000 dolara, a Jose Mourinho se uspio zamjeriti domaćim novinarima, izvještavaju kineski mediji.

Talijanski prvak Inter je prošle subote izgubio s 2-1 od Lazija u utakmici Superkupa koja se igrala na pekinškom Ptičjem gnijezdu, kao jedna od priredbi kojima je obilježena godišnjica otvaranja lanjskih Olimpijskih igara. No, obje su momčadi, čini se, odlazak u Kinu shvatile kao ugodan izlet.

  • Talijanski su se klubovi ponašali kao dvije luksuzne turističke skupine. Samo na vino su potrošili preko 10.000 dolara. Bili su iznimno bezobzirni, nisu mislili ni na čije potrebe, osim na svoje - rekao je Wang Bo koji je bio na usluzi klubovima ispred agencije United Vanson International koja je organizirala utakmicu.

Glasnogovornik Vansona Ma Jian rekao je, ipak, kako Wangove riječi ne predstavljaju službeno stajalište agencije.

Jedne od najprodavanijih kineskih novina, Beijing News, iznimno su, pak, uvrijeđene ponašanjem Interova trenera Josea Mourinha koji je napao njihovu novinarku, ali i sve kineske predstavnike “sedme sile”. Novinarka je pitala Portugalca kako je Lazio uspio pobijediti na istom terenu i po istoj vrućini na koje se Mourinho prethodno žalio i koje je stavio među razloge poraza.

  • Nakon ovih pitanja, shvaćam zašto je kineski nogomet takvo smeće i zašto Kina osvaja toliko zlata u različitim sportovima, ali ne i u nogometu. To je zato što su novinari tako neprofesionalni - vikao je bijesni Mourinho, koji se nije zaustavio na tome, već je u nastavku “pressice” dodao i kako kineski novinari ne razumiju apsolutno ništa.