Nogomet
32

Mourinho je na klupi ostavio igrače vrijedne 205 miliona eura

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Jednu od najskupljih, ako ne i najskuplju klupu svih vremena u Ligi prvaka, predstavio je u utorak trener Real Madrida Jose Mourinho.

Nakon loših nastupa u uvodnim kolima španskog prvenstva, portugalski stručnjak je za dvoboj protiv Manchester Cityja odlučio napraviti nekoliko izmjena, tako da su iz prve ekipe izletjeli Sergio Ramos i Mesut Ozil. Ni Karima Benzeme ove sezone uglavnom nema u udarnom sastavu, Kaka je već dugo u drugom planu, a uz Fabija Coentraa i Luku Modrića, vrijednost Realove klupe u utorak je iznosila - 205 miliona eura.

Toliko su, naime, Madriđani ukupno platili spomenutu šestoricu nogometaša. Ramos je stigao iz Seville za 27 miliona eura, Kaka iz Milana za čak 65 miliona, Benzema iz Lyona za 35, Ozil iz Werdera za 18, a Coentrao iz Benfice za 30. Isti je iznos ovo ljeto Real platio Tottenhamu i za Modrića. Ukupno, dakle, 205 miliona eura!

U cijelu se priču ne uklapa samo rezervni golman Antonio Adan, koji je izdanak Realove nogometne škole, pa za njega nije plaćena nikakva odšteta.