Druga strana priče
9

Mourinho i Pogba su se posvađali zbog video klipa koji je pogrešno predstavljen

Klix.ba
Mourinho i Pogba (Foto: EPA-EFE)
Mourinho i Pogba (Foto: EPA-EFE)
Veznjak Manchester Uniteda Andreas Pereira u intervjuu za brazilski UOL otkrio je pravu istinu o sukobu između Josea Mourinha i Paula Pogbe koji je jedno vrijeme bio glavna tema u nogometnim krugovima.

Pogba i Mourinho već duže vremena ne mogu pronaći zajednički jezik, a iako je puno toga bilo zasnovano na medijskim špekulacijama, nedavni snimak s treninga Manchester Uniteda pokazao je koliko zapravo loš odnos imaju Francuz i Portugalac.

Mourinho je odbio da se rukuje s Pogbom nakon poraza Crvenih đavola od Derbyja u meču Capital One kupa, ubrzo mu je oduzeo i kapitensku traku, a sve zbog toga što je ovaj nogometaš za vrijeme utakmice objavio video klip u kojem se smije. Prema riječima Pereire, snimak je nastao u trenutku kada je United vodio sa 1:0, što Mourinho vjerovatno nije znao.

"Igrali smo utakmicu Capital One kupa, Pogba je snimio klupu, a tu smo bili Luke Shaw i ja. Smijali smo se. Moram reći da smo u tom trenutku vodili sa 1:0, na kraju meča smo izgubili i ljudi su počeli govoriti kako je Pogba to snimio nakon utakmice. Ne, nije! Objavio je to ranije, tačno u trenutku kad smo imali prednost", otkrio je Pereira.

Brazilac je nakon toga priznao da je između pomenutog dvojca bilo napetosti, ali čini se da te stvari postaju dio prošlosti, prije svega jer je i sam Pereira odlučio javno progovoriti o tome.

"Trener je mislio da je Pogba sve to snimio poslije utakmice, pitao ga je zbog čega je to napravio i moram priznati, bilo je malo napetosti", kazao je veznjak Manchester Uniteda.

Manchester United u sljedećem kolu očekuje gostovanje kod Chelseaja na Stamford Bridgeu, a eventualna pobjeda u potpunosti bi mogla okrenuti sezonu Crvenih đavola. U prošlom kolu, ekipa Josea Mourinhoa nakon velikog preokreta uspjela je pobijediti Newcastlea sa 3:2.