Opet van tima
0

Mourinho: I ja sam iznenađen zbog Balea, rekao bih da se ne osjeća ugodno

K. H.
Gareth Bale i Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Gareth Bale i Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Tottenhama Jose Mourinho kaže da Velšanin Gareth Bale ima problem s nelagodom u mišiću i da je to razlog zbog kojeg nije igrao za Prijetlove u porazu od Evertona rezultatom 5:4 u okviru FA Cupa.

Mourinho je rekao da je Bale u ponedjeljak otišao na snimanje mišića, što je ga je tada iznenadilo, a iako je trenirao u utorak sa svojim saigračima portugalski stručnjak je dobio informaciju da bi trebao preskočiti još jedan meč.

Portugalac dodaje da nije riječ o povredi, već manjem problemu.

"Nije igrao protiv WBA u nedjelju, a u ponedjeljak sam bio malo iznenađen jer je želio ići na snimanje. Nije se osjećao komforno u jednom mišiću pa nije trenirao prvi dan u sedmici, ali je već u utorak trenirao s ekipom, no dobio sam dodatnu informaciju da želi ojačati taj dio tijela te da se u tom području ne osjeća najbolje. To je razlog zašto nije bio u ekipi", otkriva Mourinho i nastavlja:

"Nije riječ o jasnoj i čistoj povredi, rekao bih da se osjeća nekomforno i nije bio na 100 posto, pošto je propustio trening. Ipak, ne znam možemo li govoriti u povredi."

Porazom od Evertona Tottenham je ostao bez mogućnosti da se u FA Cupu bori za trofej, a njima ostaje šansa da protiv Manchester Cityja u finalu Carabao Cupa pokušaju doći do prvog trofeja nakon 13 godina.