Kad sve krene nizbrdo
36

Mourinho ga otjerao iz ekipe Rome, navijači mu došli ispred kuće i dodatno mu prijetili

K. H.
Rick Karsdorp (Foto: EPA-EFE)
Rick Karsdorp (Foto: EPA-EFE)
Nogometaš Rome Rick Karsdorp, kojeg je trener Vučice Jose Mourinho izbacio iz tima i optužio za neprofesionalizam na nedavnom meču protiv Sassuola, ušao je u sukob s navijačima ovog tima koji su mu napravili sačekušu ispred kuće.
Corriere dello Sport piše da je Karsdorp uznemiren i zabrinut nakon što su navijači previše ozbiljno shvatili ono što se desilo između njega i Mourinha, odnosno njegovu generalnu situaciju u klubu gdje mu je rečeno da može potražiti novu sredinu, te da ih bez obzira na sve nije očekivao kako će se dodatno i lično pokušati obračunati s njim.
Njegov agent Johan Henke odmah je zatražio dodatno objašnjenje od Mourinha, a tamošnji mediji pišu da je Juventus odmah pokazao interesovanje za njegove usluge i da ga Allegri želi dovesti u svoj tim nakon Svjetskog prvenstva.

Mourinho je, podsjećamo, nakon meča protiv Sassuola optužio samo jednog svog igrača da ga je u spomenutom susretu "izdao" i da nije pružio svoj maksimum, što je ujedno i razlog zbog kojeg su se navijači zamjerili Karsdorpu.

"Žao mi je što je napore tima iznevjerio odnos jednog neprofesionalnog igrača koji nas je izdao. Ovakav neprofesionalan stav koji nije fer prema saigračima, to je ono što me je razočaralo", rekao je Mourinho o ovom igraču.

Karsdorp je pod ugovorom sa Romom do juna 2025, a Vučici se pridružio iz Feyenoorda 2017. za 16 miliona eura.