"Zajedno gubimo"
17

Mourinho: Da sam kaznio Pogbu, onda bi i mene neko trebao kazniti

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho nakon pobjede njegovog tima protiv Huddersfielda izjavio je da Paula Pogbu nije ostavio na klupi kako bi ga kaznio zbog poraza od Tottenhama sredinom sedmice, jer da jeste, onda bi trebao neko i njega kazniti.

United je u srijedu navečer poražen u gostima od Tottenhama rezultatom 2:0 u derbiju 25. kola, a Pogba je u tom meču izmijenjen. Nakon poraza od Pijetlova kružile su kritike na račun Pogbine igre, kao i igre cijelog tima, a uloga Francuza u svemu tome došla je do izražaja kada je jučer ostao na klupi tokom meča protiv Huddersfielda u 26. kolu.

Umjesto Pogbe, mjesto u veznom redu dobio je 21-godišnji Scott McTominay, igrač koji je ponikao u Unitedu. Pogba je ušao s klupe u drugom poluvremenu umjesto Jessea Lingarda, a McTominay je odigrao cijeli meč. United je slavio rezultatom 2:0.

Portugalac je osim Pogbe, u odnosu na meč protiv Tottenhama, na klupi ostavio Anthonyja Martiala, dok Phila Jonesa nije bio u kadru.

"Napravio sam nekoliko izmjena u odnosu na meč protiv Tottenhama i namjera nije bila da kaznim nekoga, jer bih onda neko trebao kazniti i mene pošto smo mi tim te zajedno pobjeđujemo i zajedno gubimo. Radije bih gledao to u drugom smjeru, a to je da je mladi dječak ovdje dolazio s majkom i trenirao kao devetogodišnjak te je onda 10 ili 11 godina kasnije zaigrao za United u važnom meču Premiershipa na Old Traffordu. Radije bih iz ove perspektive gledao. Scotta sam ubacio jer sam trebao nekoga ko želi osvajati loptu visoko na terenu i ko igra jednostavno. U ovakvom meču, trebao mi je takav igrač", kazao je Mourinho.

Trener Uniteda je iskoristio priliku i da pohvali Pogbu.

"Paul je fantastičan igrač. Bez sumnje je jedan od najtalentovanijih veznjaka na svijetu, ali ako on jedan dan provede na klupi, to nije kraj svijeta", rekao je Mourinho.