Izrazio zadovoljstvo
4

Mourinho: Da nisam sretan, ne bih produžio ugovor s Realom

Totalsport
"Sretan sam što sam produljio ugovor s Real Madridom. Da nije tako, ne bih ni potpisao produženje ugovora", izjavio je trener nogometaša Real Madrida Jose Mourinho.

U utorak je Real Madrid s Mourinhom potpisao novi ugovor, koji portugalskog stručnjaka veže za klub do 2016. godine. Dosadašnji je Mourinhov ugovor vrijedio dvije godine kraće, odnosno do 2014. godine.

"Umišljam si i volio bih vjerovati da nisam samo ja sretan zbog potpisa novog ugovora, da istu sreću osjećaju predsjednik kluba Florentino Perez, kao i svi direktori u klubu. Svi su mi oni vjerovali i očito drže da sam ja idealan trener za projekt koji imamo do 2016. godine", započeo je svoje izlaganje Mourinho.

"Razgovarao sam puno i s igračima u zadnje vrijeme, analizirao situaciju i moje je snažno uvjerenje da je i njima drago što ostajem trener do 2016. godine. Odluku podržava i moja porodica, supruga i djeca, koji igraju izuzetno važnu ulogu u mojim odlukama. Rad u Real Madridu u iduće četiri godine je idealan izazov za mene. Zato jer je težak i izvlači iz vas ono najbolje, onaj maksimum. To je ono što mi je potrebno u ovoj fazi karijere. Trebaju mi takvi izazovi kako bih i dalje bio sve bolji i bolji trener.

Portugalski strateg objasnio je kako je čitav niz faktora utjecao na njegovu odluku.

"Prvo, predsjednikova želja za dugoročnim razmišljanjem, što baš i nije česta pojava u današnjem nogometu. Nadalje, ja sam uvijek imao dovoljno povjerenja u vlastiti rad. Međutim, jako mi je važno osjetiti da povjerenje u moj rad ima i klub koji me plaća, te njegovi navijači. Počeo sam učiti sve više o ovom fantastičnom klubu i drago mi je da ću to moći nastaviti raditi".

"Jasno je da moramo prvenstveno misliti na sutra i ne govoriti previše o daljoj budućnosti. To smo radili i protekle dvije godine. Jasno da mislite i na budućnost. Opet, u klubu ovakve veličine uvijek morate isporučiti rezultat, morate pobjeđivati i osvajati. To je ono što smo pokušavali raditi u protekle dvije sezone i što ćemo činiti i u iduće četiri".

"Imamo mladu ekipu, sve su to igrači pred kojima je tek ono najbolje. U ekipinemam ni jednog igrača koji ne bi mogao teoterski biti s nama i za četiri godine. Dovest ćemo još neka pojačanja, kako bismo još unaprijedili ekipu koja je minule sezone osvojila rekordnih 100 bodova u prvenstvu. Po tome će ostati upamćena u historiji Real Madrida. Na krilima tog ostvarenja, držim da ti igrači zaslužuju naše povjerenje i to su igrači koji će nositi ekipu i u budućnosti".

Iako je Real Madrid u Ligi prvaka ispao u polufinalu od Bayerna, Mourinho vjeruje da je nastupima i ostvarenjima u španjolskom prvenstvu njegova ekipa zavrijedila epitet trenutno najbolje družine planeta.

"Sigurno smo pridobili puno navijača diljem svijeta, jer smo minule sezone igrali najbolji nogomet na svijetu. Makar nismo osvojili Ligu prvaka. No, zato smo osvojili najtežu ligu na svijetu igrajući fantastičan nogomet. To je najvažnije", zaključio je Mourinho.