Problemi za United
68

Mourinho čeka vijesti o povredama Ibrahimovića i Roja: Nisam optimističan, nemam dobar osjećaj

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho je izjavio da nema dobar osjećaj kada je riječ o povredama Zlatana Ibrahimovića i Marcosa Roja, igrača njegovog tima koji su se povrijedili sinoć u revanšu četvrtfinala Evropske lige protiv Anderlechta, kada su Crveni vragovi osigurali plasman u polufinale.

Manchester United se pridružio Ajaxu, Celti i Lyonu u polufinalu zahvaljujući golu Marcusa Rashforda u produžecima. Međutim, prolazak u polufinale je bio skup, jer je United izgubio dvojicu igrača. Ibrahimović je nezgodno stao nakon skoka te je povrijedio koljeno, a povredu je zadobio i Rojo.

"Sačekat ću vijesti medicinskog tima, ali osjećaj nije dobar, za obojicu. Želim i pokušavam biti optimističan, ali nisam. Ne vjerujem da se radi o lakšim povredama, ali ću sačekati rezultate testova. Nakon toga ću moći reći više, menadžer sam, ne ljekar", izjavio je Mourinho.

United sljedeću utakmicu igra protiv Burnleyja u Premiershipu u nedjelju, Očekuje se povratak Waynea Rooneyja u ekipu, iskusnog nogometaša koji je utakmicu protiv Anderlechta odgledao s klupe. On nije igrao od 1. aprila i utakmice s West Bromwich Albionom.