Remi s Lisicama
23

Mourinho bijesan na svoje igrače: Ostali smo bez pobjede zbog djetinjastog ponašanja

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho bio je razočaran nakon remija Crvenih đavola protiv Leicestera (2:2), a posebno je bio ljut na ponašanje svojih nogometaša koji su u posljednjim trenucima ostali bez pobjede.

Bivši menadžer Porta, Chelseaja, Intera i Real Madrida bio je izuzetno ljut nakon utakmice, a za primljeni pogodak u samom finišu okrivio je djetinjasto ponašanje svojih igrača.

"Ono što me fascinira jeste rasplet situacije nakon našeg drugog pogotka. Imali smo puno prilika koje nismo iskoristili, držali smo posjed lopte i imali smo kontrolu nad utakmicom. Na kraju, bodove smo izgubili zbog djetinjastih poteza mojih igrača", kazao je Mourinho.

Portugalac je nakon toga dodao da su Crveni đavoli trebali postići pet ili šest pogodaka jer je meč protiv Leicestera bio "lagan" za osvojiti tri boda.

"Ovo je bila lagana utakmica za pobjedu. To sam rekao i igračima u svlačionici kod rezultata 1:1, a kasnije smo trebali postići četiri, pet, pa čak i šest pogodaka. Trebali smo meč riješiti bez poteškoća, a zbog djetinjastih poteza smo kažnjeni na kraju", rekao je Mourinho.

Podsjećamo, Leicester je u vodstvo stigao u 27. minuti pogotkom Vardyja, da bi Juan Mata pred kraj prvog poluvremena poravnao rezultat na 1:1. Španac je u drugom poluvremenu postigao sjajan pogodak iz slobodnog udarca, a kada su svi očekivali kraj utakmice, defanzivac Lisica Maguirea postigao je pogodak u posljednjim sekundama i svojoj ekipi donio jedan bod.

Nakon 19 odigranih kola u engleskom Premiershipu Manchester United se nalazi na drugoj poziciji sa 42 osvojena boda, čak 13 manje od prvoplasiranog Cityja koji u dosadašnjem toku prvenstva ima samo jedan remi i 18 pobjeda.

Tabela: