Pohvalio Čileanca
19

Mourinho: Alexis Sanchez je na višem nivou od svakog drugog mog igrača

Klix.ba
Alexis Sanchez (Foto: EPA-EFE)
Alexis Sanchez (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho kazao je u izjavi za engleske medije da je Alexis Sanchez na višem nivou u odnosu na druge napadače ovog kluba, ali da je u klub došao u pogrešnom trenutku.

Podsjećamo, Alexis je tokom zimskom prelaznog roka stigao u Manchester United iz Arsenala, a u suprotnom smjeru otišao je Henrikh Mkhitaryan.

"Ono što je pogrešno s Alexisom u cijeloj ovoj priči je to što je došao u zimskom prelaznom roku. Zato ja ne volim zimski transfer period, a mi nismo željeli da izgubimo takvog igrača pa smo ga doveli tada. Ne vjerujem puno u transfere zimi i siguran sam da će biti bolji sljedeće sezone", rekao je Mourinho.

Nakon toga, on je rekao da je Čileanac jedan nivo iznad svih ostalih napadača Manchester Uniteda.

"Alexis je na nivou na kojem moji napadači još nisu. Lukakuu je ovo prva sezona u Ligi prvaka, Rashford, Martial i Lingard su imali nekoliko mečeva, a Alexis je igrao nekoliko godina Ligu prvaka u različitim klubovima, a u barem jednom, u Barceloni, suočavao se s pritiskom da svaki meč mora da pobijedi", kazao je Mourinho, koji je tako indirektno opet prozvao Arsenal u kojem je Alexis ranije igrao.

Susret između Manchester Uniteda i Seville na rasporedu je u utorak s početkom u 20:45, a u prvom meču koji se odigrao u Andaluziji rezultat je glasio 0:0.