Oštar sukob
0

Mourinha i predsjednika Lazija morali razdvajati u svlačionici nakon burnog derbija

H. H.
Jose Mourinho i Claudio Lottito (Foto: Montaža)
Jose Mourinho i Claudio Lottito (Foto: Montaža)
Mediji u Italiji tvrde da su se José Mourinho i Claudio Lotito sukobili u svlačionici na stadionu Olimpico nakon nedjeljnog Derby della Capitale, a predsjednik Lazija je pitao Portugalca: "Ko si ti?".

Nebsokoplavi su osigurali drugu pobjedu protiv gradskog rivala ove sezone zahvaljujući golu Mattije Zaccagnija u drugom poluvremenu, a cijeli susret je bio obilježen visokim tenizijama na terenu, ali i van njega.

Napetost je nastavljena nakon posljednjeg zvižduka, a mediji u Italiji tvrde da su se Mourinho i Lotito svađali u svlačionici.

Kako navodi Gazzetta, sve je počelo kada je Alessio Romagnoli slavio ispred Romine svlačionice, što je izazvalo reakciju Gianluce Mancinija. Štoper Rome je navodno napustio prostoriju, nazivajući svog sunarodnika "komad sra*a".

Lotito ih je razdvojio, ali Mourinho je također bio na mjesta događaja, uprkos tome što je služio kaznu od dva meča suspenzije. Portugalac je uprkos kazni dobio dozvolu da bude u svlačionici nakon utakmice, što je zamalo izazvalo veliki skandal.

"U šta gledaš?" Mourinho je rekao Lottitu, koristeći oštriji izraz.

"Ja sam predsjednik Lazija", odgovorio je Lottito, dodavši: "Ko si ti? Ovo je moj dom i ne bi trebao ni biti ovdje."

Direktor Rome Tiago Pinto morao je da interveniše i da ih razdvoji, dok su se sukobili i Luis Alberto i Murinhov pomoćnik Salvatore Foti.

Španac je ismijavao Romu tokom intervjua za DAZN poslije meča.