Važan meč
0

Motivisano i kompletno Jedinstvo želi pobjedu protiv Orašja

FENA
Vlado Jagodić (Foto: D. Z./Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: D. Z./Klix.ba)
Prvotimci bihaćkog Jedinstva u okviru 22. kola Prve lige Federacije BiH sutra na svom stadionu dočekuju ekipu Orašja. Ogled je okarakteriziran kao jedan od najvažnijih ovosezonskih, s obzirom na to da su oba tima u sredini tabele sa po 32 osvojena boda.

"Pobjeda nam je imperativ, jer je prva kritična pozicija za opstanak samo šest bodova ispod nas. Zato moram reći da Orašje čekamo motivisani i kompletni, a sve osim tri boda dovodi nas u izuzetno nezgodnu situaciju. Optimizam gradimo i na povratku iskusnih Hodžića, Remića i Zečevića, koji bi trebali značajno unaprijediti našu igru", kazao je šef stručnog štaba Jedinstva Vlado Jagodić.

Prvotimac bihaćkog kluba Abdulah Jahić apostrofirao je težak teren, s obzirom na to da u Bihaću već nekoliko dana pada kiša.

"Moramo se dobro pripremiti, jer nas očekuje kvalitetan protivnik na teškom terenu. Nastojali smo sačuvati teren trenirajući na pomoćnim stadionima, međutim kiša je svoje uradila. Nadam se kako će nam i naši navijači pomoći, a mi im samo možemo obećati maksimalno zalaganje", dodao je Jahić.

Jedinstvo i Orašje svoj susret igraju sutra na Gradskom stadionu u Bihaću od 16 sati i 30 minuta.