Nogomet
0

Mostarski derbi: Navijači Zrinjskog pod pratnjom dolaze u Vrapčiće

Anadolija
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Povodom odigravanja mostarskog gradskog derbija  FK Velež - HŠK Zrinjski koji je najavljen za subotu, 24. oktobra, na stadionu Vrapčići, u prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara danas su se sastali predstavnici klubova sa predstavnicima gradske uprave i policije, kako bi dogovorili detalje oko sigurnosti događaja.

Na stadionu Vrapčići u subotu će, kako je dogovoreno, 250 navijača Zrinjskog pratiti utakmicu, a iz sigurnosnih razloga, pod policijskom pratnjom krenut će autobusima ispred stadiona pod Bijelim Brijegom.

"Dogovorili smo sa predstavnicima MUP-a i Zrinjskog sve detalje oko organizacije utakmice Velež i Zrinjski i nadam se da će sve proteći mirno i u sportskom ambijentu kao i do sada. Predstavnicima Zrinjskog želimo dobrodošlicu, a mi se nadamo pobjedi", kazao je direktor FK Velež Arman Zalihić.

Sa današnjeg sastanka (Foto: Anadolija)
Sa današnjeg sastanka (Foto: Anadolija)

Načelnik Odjela društvenih djelatnosti Grada Mostara Božo Ćorić je naglasio kako su sastanci pred derbi u Mostaru postali rutinski i tradicionalni, što je dobro jer gradski derbiji prolaze u Mostaru već duže vremena bez incidenata.

"Nadamo se da će tako biti i sada i neka pobjedi tko je bolji", kazao je Ćorić.

Predsjednik Zrinjskog Marin Raspudić se zahvalio Sportskom savezu grada Mostara, koji kontinuirano održava sastanke pred gradske derbije, koji prolaze u dobroj atmosferi.

"Nama je osnovni cilj da utakmice prođu u sportskom ambijentu. Utakmica je značajna i Veležu i Zrinjskom i neka prođe u sportskom raspoloženju. Svako dobro želim Veležu, ali ovo je sport i mi idemo po pobjedu", poručio je Raspudić

Komandir Policijske stanice Mostar Azer Veledar je rekao da se gradski derbiji u Mostaru već duže vremena održavaju u sportskom duhu i vjeruje da će tako biti i ovoga puta, napominjući kako će policija biti u punoj pripravnosti, kao i za sve dosadašnje susrete ovih klubova.

Utakmica između Veleža i Zrinjskog bit će odigrana u subotu na stadionu Vrapčići u 14:30 sati.