Uefa futsal cup
63

Mostarcima i druga uvjerljiva pobjeda, u subotu po potvrdu plasmana u naredni krug

Piše: R. D.
(Foto: Klix.ba)
Najbolji estonski futsal tim Narva United nije bio dostojan rival za bh. prvaka i osvajača kupa Mostar SG Staklorad, koji je na svom parketu uvjerljivo slavio u drugom kolu preliminarnih kvalifikacija za futsal Ligu prvaka.

Pune tribine dvorane u USRC "Midhat Hujdur Hujka" vidjele su 16 golova, od toga čak 13 u mreži gostiju s Baltika.

Za razliku od sinoćnje teške igre i nervoze u prvom dijelu utakmice s turskim prvakom, u ovoj utakmici sve je od početka išlo po želji tima kojim kormilari Mirsad Fazlinović.

Već u prvoj minuti nakon solo akcije zabio je igrač i trener Mostaraca Daniel Marinho de Souza. Tri minute kasnije efektnim volejem gol je zabio kapiten i najbolji igrač domaćih Marijo Aladžić, a kad je potom iz daljine jakim i preciznim udarcem zabio Vladan Vesić, svi su znali da će Estonci večeras potpuno potonuti.

Do poluvremena su domaćini zabili čak još četiri gola; de Souza, Aladžić i Vesić zabijaju po svoj drugi gol, a Josip Bošković efektno završava jednu kontru za uvjerljivih 7:1. Jedini gol za goste iz Estonije u prvom dijelu zabio je Akulenko iz kaznenog udarca. Sve to vrijeme na golu Mostar Staklorada vrijedne odbrane je skupljao sjajni reprezentativni golman Stanislav Galić.

Drugi dio je bio samo odrađivanje posla, Aladžić i de Souza zabijaju još po jedan svoj pogodak, a u strijelce se upisuju i Radmilović, Šikalo i dva puta Pavlović.

Nakon dvije utakmice Mostar SG Staklorad ima jedini obje pobjede i s mnogo optimizma gleda na posljednju utakmicu, kad u subotu od 21:15 igra protiv albanskog Flamurtari Vlore.

Albanci su večeras, u utakmici koja se igrala od 19 sati uvjerljivo poraženi od turskog Arnavutoy Belediye Spora sa 12:2.