Glavna runda LP-a
144

Mostar Stari Grad Staklorad nakon uspjeha: Igrom pripadamo eliti u futsalu

Piše: K. H.
Mostar Stari Grad Staklorad
Mostar Stari Grad Staklorad
Bh. prvak Mostar Stari Grad Staklorad osvojio je preliminarni turnir UEFA-ine futsal Lige prvaka, koji se igrao u Mostaru, i plasirao se u glavnu rundu, koja se u oktobru igra na Kipru.

Protivnici Mostar SG Staklorada u glavnoj rundi bit će domaćin APOEL iz Nikozije, italijanski Aquae Sapone, te švedska Uddevalla.

"Mislim da trebamo realno sagledati stvari i da su ovi klubovi favoriti, jer oni imaju puno veće budžete. Naravno, mi se nećemo predati i dat ćemo svoj maksimum. Probat ćemo svi zajedno nešto uraditi i uz malo sreće mogli bi proći u treći krug, što bi bio historijski uspjeh za bh. futsal. Bez obzira što je 'siromašan', naš klub igrom pripada ovoj eliti u futsalu i uprava je ponosna na igrače, navijače i prijatelje kluba, jer su bili tu kad je trebalo. Još jednom, veliko hvala navijačima na velikoj podršci", kaže Amel Bajgorić, predsjednika kluba Mostar SG .

On je također dodao da će u sklopu priprema za Ligu prvaka Mostar Stari Grad Staklorad u narednom periodu učestvovati na turniru u Omišu, gdje će igrati i Sparta iz Praga.