Optimistične najave
23

Mostar SG najavljuje povratak titule na Neretvu: Zanima nas samo prvo mjesto

S. G.
Prošle godine futsaleri Radnika iz Bijeljine prekinuli su višegodišnju dominaciju Mostar Starog Grada, ali Mostarci u sezoni pred nama odmah žele vratiti šampionski pehar.

Uprava Mostar SG predvođena predsjednikom Amelom Bajgorićem uveliko radi na dovođenju novih igrača, ali i zadržavanju postojećeg igračkog kadra.

"Mislim da će ove godine prvenstvo biti veoma zanimljivo i kvalitetno. Uskoro ćemo početi sa pripremama, a još slažemo igračku križaljku. Ono što je sigurno je da nas zanima samo prvo mjesto i povratak šampionskog pehara u Mostar", kaže predsjednik Amel Bajgorić.

Čelnici Mostar Starog Grada Staklorada u posljednje vrijeme posebnu pažnju poklanjaju i radu Akademije jer žele da što više njihovih futsalera u budućnosti dolazi iz vlastitog omladinskog pogona.

Da se u ovom segmentu dobro radi u klubu potvrđuje činjenica da su juniori FC Mostar SG šampioni države.

Oni su predvođeni trenerom Memsudom Pandurom u aprilu u dvorani "Midhat Hujdur" u Mostaru pobijedili vršnjake iz MNK Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje s ubjedljivih 9:1 u finalu završnog turnira Premijer futsal U-19 lige Bosne i Hercegovine.

Akademija Mostar SG trenutno broji oko 70 članova, a velike zasluge za uspjehe ima glavni trener Adnan Kadrić, te njegov pomoćnik Benjamin Šikalo.

Adnan Kadrić dobro je poznato lice ljubiteljima nogometa u našoj zemlji. U igračkoj karijeri nastupao je za Velež, Osijek, Gošk, Čapljinu...

"Polako idemo prema našem cilju, a to je Akademija koja će u budućnosti biti baza za seniorsku ekipu. Naravno da je za to potrebno još godina, jer ništa neće doći preko noći. Mladi su naša budućnost. Na domaćim turnirima, ali i međunarodnim takmičenjima redovno osvajamo pobjedničke pehare i medalje. Trenutno je u toku upis novih članova i nadamo se da ćemo se približiti brojki od 100", rekao je Kadrić.

Kadrić ističe da se rad Akademije temelji ne samo na futsalu, nego i na stjecanju novih iskustava, zabavi, prijateljstvu i zajedništvu.

"Naših 70 članova trenutno se takmiči u kategorijama ciciban, predpioniri i juniori. Znači da radimo sa djecom od četiri do 18 godina. To je jedna lijepa sportska priča koja se širi i izvan prostora Mostara. Futsal kao ekipni sport izuzetno je pogodan za motorički razvoj djeteta i čitav niz ostalih osobina i sposobnosti. Drago nam je što više roditelja dovodi svoju djecu i to je pokazatelj da smo na pravom putu. Hvala svima u klubu na povjerenju, a posebno predsjedniku Amelu Bajgoriću", ističe Adnan Kadrić na kraju.