Futsal Liga prvaka
13

Mostar SG došao do druge pobjede trijumfom protiv škotskog Wattcella

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Dvostruki prvak naše zemlje u futsalu Mostar SG Staklorad slavio je i u drugoj utakmici preliminarne runde kvalifikacija za futsal Ligu prvaka. U prepunoj dvorani u Sjevernom logoru pao je škotski prvak Wattcel sa 10:4.

Ova utakmica značila je povratak u sastav najboljeg igrača domaćeg sastava Marija Aladžića, koji zbog crvenog kartona iz prošle sezone nije bio na raspolaganju treneru Fazlinoviću u sinoćnjem meču. Aladžić je klasu potvrdio s dva gola u prvom poluvremenu.

Na odmor se otišlo s čak 6:3. Za domaće su osim kapitena pogađali i Hrkač, Vesić, Hugo i Kahvedžić, a za Škote Del Moral, Kader i Molison.

Golijadu je u drugom dijelu nastavio sjajni Brazilac Vitor Hugo. Potom je Aladžić zabio uz dosta sreće svoj treći pogodak. Kader je smanjio na 8:4, a Kahvedžić vratio na pet razlike. Hugo je još do kraja pogodio treći put za konačnih 10:4.

U prvoj utakmici današnjeg programa odlični danski Gentofte porazio je izraelskog prvaka Maccabi Nahalat Yitzhak s 8:1.

Upravo Gentofte i naš prvak u subotu od 20 sati u direktnom okršaju odlučivat će pobjednika ove grupe preliminarnih kvalifikacija i putnika u naredni dio takmičenja koje se u oktobru održava na Kipru.