Nova pobjeda
3

Mostar SG bez poraza u prvom dijelu prvenstva Premijer lige u futsalu

Klix.ba
Futsaleri Mostar Starog Grada Staklorada savladali su sinoć u utakmici 11. kola Premijer futsal lige BiH u komšijskom derbiju MNK Zrinjski rezultatom 5:4 i na najbolji mogući način okončali 2017. godinu.

Osvajača duple krune su do pobjede u dvorani na Bijelom Brijegu vodili Aladžić sa dva pogotka, te Babić, De Souza i Radin, dok je za domaće tri puta precizan bio Suton, a jednom Raguž.

Ovo je ekipi Mostar SG jedanaesta pobjeda u isto toliko utakmica, a, računajući prethodnu sezonu, ovo im je 19. uzastopna pobjeda.

"Svi u klubu zaslužuju samo pohvale. Naravno, najviše igrači i stručni štab koji su na terenu pokazali zašto smo najbolji klub u Bosni i Hercegovini. Nije mala stvar kada u jedanaest utakmica zabilježite isto toliko pobjeda uz gol razliku 59:25. Uspješni smo i u Kupu BiH gdje smo se plasirali u četvrtfinale. Čestitao bih svim igračima na borbenosti u prvom dijelu prvenstva i velikom zalaganju što je na kraju donijelo najbolji rezultat u historiji kluba, tako da idemo svi na mali zasluženi zimski odmor", kazao je Amel Bajgorić, predsjednik Mostar Starog Grada Staklorada.