Nisu poštedjeli ni djecu
0

Moratina supruga dobila prijetnje italijanskih navijača, jedan joj poručio da će je zapaliti

D. B.
Supruga španskog reprezentativca Alvara Morate, Alice Campello, doživjela je neugodnosti na društvenim mrežama jer su joj prijetili pojedini navijači Italije.

Morata je već prijavio prijetnje koje je dobio od navijača Španije, a koje su tokom Evropskog prvenstva upućivane njemu i njegovoj porodici, međutim, njegova supruga je dobila prijeteće poruke i od italijanskih navijača.

Uvrede i prijetnje su stigle nakon što je Morata postigao gol protiv Italije u polufinalu Eura. Alice je dobila nekoliko poruka, neki navijači su napisali da "žele da Moratina djeca dobiju rak i da umru", dok su drugi prijetili smrću. Jedan od njih je zaprijetio Alice da će je "zapaliti".

"Ne patim zbog takvih komentara. Ne mislim da prijetnje imaju veze s tim što je neko Italijan, nego s neobrazovanošću. Da se ovo dogodilo slabijoj osobi, to bi bio problem. Ne treba zaboraviti da je nogomet samo sport i da treba zbližavati ljude, a ne služiti za ispoljavanje vlastitih frustracija. Nadam se da će u budućnosti biti moguće poduzeti mjere protiv ovakvih ljudi, jer je ovo neprihvatjivo", poručila je Alice putem Instagrama.

Par se vjenčao 2017. godine i imaju troje djece.