Evropska liga
12

Morata donio pobjedu Chelseaju, Frankfurt bolji od Lazija

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Chelseaja porazila je mađarski MOL Vidi u meču 2. kola Evropske lige minimalnim rezultatom 1:0.

Plavci su tokom svih 90 minuta bili bolji protivnik od Mađara, a pobjedu im je donio Alvaro Morata u 70. minuti čime je prekinuo napadački post koji traje još aprila ove godine.

Eintracht iz Frankfurta na svojoj Commerzbank-Areni bio je bolji od talijanskog Lazija rezultatom 3:1. Da Costa je u četvrtoj minuti donio prednost domaćim, Parolo je u 23. poravnao, ali je samo pet minuta nakon toga, tačnije u 28. minuti, Kostić postigao drugi gol za domaće i donio im novu prednost.

Pitanje pobjednika faktički je bilo odlučeno u trećoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena kada je Basta dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Na 3:1 povećao je Jović u 52. minuti sjajnim lob udarcem. Konačnih 4:1 postavio je Da Costa u 94. minuti.

Senad Lulić u igru je ušao u 18. minuti umjesto Durmisija, ali nije uspio napraviti ništa.

Standard Liege upisao je pobjedu na domaćem terenu protiv turskog Akhisara rezultatom 2:1. Strijelci za pobjedu ekipe iz Belgije bili su Emond i Djenepo, dok je za goste pogodio Ayik. Gojko Cimirot na terenu je proveo svih 90 minuta.

Veliko iznenađenje napravila je ekipa Krasnodara koja je nakon preokreta stigla do pobjede protiv Seville. Tim iz Andaluzije autogolom Kaborea stigao je u vodstvo, ali su Pereyra i Okriashili donijeli preokret i pobjedu svojoj ekipi.

Sjajan meč odigran je i između Spartaka i Villarreala, a konačni rezultat glasio je 3:3. Marseille je kao gost golovima Payeta i Luisa Gustava imao sigurnu pobjedu i prednost od 2:0 protiv Apollona, ali su Marković u 74. minuti i Zelayja u 91. donijeli bod ekipi koja je u 2. pretkolu izbacila Željezničar.

Ostali rezultati:

BATE - PAOK 1:4 Jablonec - Dynamo Kiev 2:2 Sarpsborg 08 - Genk 3:1 Rangers - Rapid 3:1

Malmo - Bešiktaš 2:0