FA cup
8

Morata donio pobjedu Chelseaju, Fabregas promašio penal na oproštaju od Stamford Bridgea

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa Chelseaja plasirala se u 2. kolo FA cupa nakon sigurne pobjede protiv Nottinghama rezultatom 2:0, a u terminu od 16:00 sati odigrano je još devet susreta prve runde.

Chelsea je do pobjede stigao u drugom poluvremenu, a oba pogotka za ekipu Maurizija Sarrija postigao je Alvaro Morata i oba puta je asistenciju upisao Hudson-Odoi.

Plavi su u prvom poluvremenu promašili udarac s bijele tačke, a promašio ga je Cesc Fabregas koji je danas nosio kapitensku traku i koji se s današnjom utakmicom oprostio od navijača Chelseaja. Tokom izmjene u 85. minuti kada je umjesto njega u igru ušao Kante, Fabregas je dobio veliki aplauz domaće publike, a u narednim danima on bi trebao postati novi igrač Monaca.

Everton je na svom teren bio bolji od Lincolna rezultatom 2:1. Lookman i Bernard u 12. i 14. minuti pogodili su za vodstvo Karamela, a konačnih 2:1 postavio je Bostwick u 28. minuti.

Najubjedljiviju pobjedu upisao je Middlesbrough koji je sa 5:0 bio bolji od Peterborougha, dok je Swansea kao gost porazio Aston Villu rezultatom 3:0. Derby i Southampton su odigrali susret bez pobjednika, a on je završen rezultatom 2:2.

Ostali rezultati

:

Accrington - Ipswich 1:0 Bolton - Walsall 5:2

Brentford - Oxford 1:0 Fleetwood - Wimbledon 2:3 Gillingham - Cardiff 1:0