Amar Osim uoči Leotara
0

'Moramo se napregnuti kao žabe da bismo nešto postigli'

Sarajevo-x.com
Amar Osim (Foto: Arhiv/Fotoservis)
Amar Osim (Foto: Arhiv/Fotoservis)
U svečanom plavom salon stadiona "Grbavica" održana je pres-konferencija povodom utakmice petog kola Premijer lige BiH između "Željezničara" i "Leotara". Amar Osim pojavio se tačno u 14.00 sati i odmah na početku saopćio da zbog povreda ne može računati na Mešića, Višću i golmana Karića.

Prvi šef struke na pres-konferenciji istakao je kako će u timu biti izmjena u odnosu na posljednju prvenstvenu utakmicu protiv "Slobode", te napomenuo da ništa ne znači to što je suparnik iz Trebinja gost.

"Pojedini rezultati u dosadašnja četiri kola su ohrabrujući. Napomenuo bih da je za goste najlakše igrati na stadionu 'Grbavica' i to je prednost za sve, a hendikep za nas", kazao je Osim napominjući da je osvajanje kompletnog plijena imperativ.

"Idemo na pobjedu, treći poraz zaredom ne bi donio ništa lijepo. Imamo kvalitetnu ekipu, ali čini se da neki od nas očekuju čuda", dodao je trener tima sa Grbavice, napomenuvši kako najveća opasnost prijeti od Stojanovića koji je prije šest-sedam godina bio na meti "Željezničara".

Osim je kazao i to da su neki "digli nos" nakon poraza od "Hapoela" od 5:0, te istakao da njihovo pokazano znanje u tim utakmicama jeste bilo sramotno, ali "Željezničar" zaslužuje veću podršku.

On je pozvao i navijače da pomognu svom klubu.

"Zanemaruju se naše vrijednosti. Moramo se napregnuti kao žabe da bismo nešto napravili u ovoj sezoni, ali ništa ne možemo uraditi bez naših navijača", istakao je Osim.

Govoreći o igračima koji su nedavno potpisali za tim "plavih", Amara Osim je napomenuo kako se radi o veoma mladim igračima na koje će klub moći računati u budućnosti.

Utakmica između "Željezničara" i "Leotara" igra se u subotu 28. augusta u 20.30 sati.