Fernando Torres
0

"Moramo ovako nastaviti i borit ćemo se za veće stvari"

Totalsport
Fernando Torres (Foto: AFP)
Fernando Torres (Foto: AFP)
Apsolutni junak utakmice na Anfieldu, na kojem je Liverpool dočekao vodeću ekipu engleskog nogometnog prvenstva, Chelsea, bio je španski napadač "redsa" Fernando Torres.

Njegova su dva gola donijela domaćinu 2-0 pobjedu, treću uzastopnu prvenstvenu, i podigla ga na deveto mjesto tabele.

"Znali smo da nam start u sezonu nije dobar, nikada se nakon devet odigranih kola Liverpool nije nalazio u zoni ispadanja u Championship. Ipak, mogu reći da sada igramo bolje. Trebalo nam je neko vrijeme da se naviknemo na rad s novim menadžerom, ali i na nove igrače. Sada moramo nastaviti ovako dalje i truditi se dokazati protiv ekipa oko nas da naša igra može biti ovakva i da ćemo, nastavimo li na jednak način, biti u prilici boriti se za veće stvari", smatra Torres.

"Na kraju dana, ovo su tri dodatna boda, ali donose i samopouzdanje. Iza nas je naporna sedmica u kojoj smo odigrali tri utakmice u sedam dana. Ovu već sada moramo zaboraviti i okrenuti se srijedi, odnosno ogledu protiv Wigana. I iz te utakmice moramo tražiti bodove."

Španski napadač bio je posljednjih dana meta kritičara koji su mu, do ove nedjelje, spočitavali samo dva gola iz deset utakmica.

"U opis našega posla spada i kritika. Sve što mi napravimo u roku minute obiđe cijeli svijet. Svjestan sam očekivanja i spreman za njih. Imao sam naporan kraj prošle sezone i napale su me povrede, no danas normalno treniram i osjećam da moja forma raste. Uskoro ću biti na najvišoj razini", zaključio je sretni strijelac.