Nogomet
0

Montella novi trener Rome

Totalsport
Vincenzo Montella
Vincenzo Montella
U redovima Rome, trenutno osmoplasiranog kluba talijanskog nogometnog prvenstva, potvrdili su da Claudio Ranieri (59) više nije njihov trener, te ekspresno angažovali Vincenza Montellu (36) kao njegovog nasljednika do kraja sezone.

Podnio je Ranieri ostavku u nedjelju nakon 4-3 poraza na gostovanju kod Genoe u 26. kolu Serie A, u utakmici u kojoj je Roma imala prednost 3-0 do 51. minute.

"Posredstvom ovakvog poteza i finansijski ugovor s Ranierijem, čiji je ugovor istjecao 30. juna, okončan je uzajamnim pristankom. Roma želi Ranieriju zahvaliti na profesionalizmu i obavljenom poslu", stoji između ostalog u saopćenju rimskog kluba.

Klupu Rome 59-godišnji je Ranieri, inače rođeni Rimljanin, preuzeo u septembru 2009. godine naslijedivši Luciana Spallettija. Preuzeo je klub nakon katastrofalnog starta u sezonu, te ga potom odveo do drugog mjesta u Seriji A i finala Talijanskog kupa.

Montella je kao igrač branio boje Rome između 1999. i 2009. godine, te je u tom periodu zabio 83 gola u 194 nastupa u Seriji A. Od umirovljenja trenirao je mlade Romine talente (U15), a preuzimanje A tima "giallorossa" bit će mu prvi trenerski posao u karijeri.

Pres-konferencija povodom njegovog preuzimanja trenerske klupe Rome zakazana je za utorak.