Trener Milana
7

Montella: Ne smijemo podcijeniti protivnika

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Milanov trener Vincenzo Montella komentarisao je današnji žrijeb grupa Evropske lige koji je njegovoj ekipi za protivnike donio hrvatskog prvaka Rijeku, bečku Austriju i grčki AEK iz Atene.

"Dobili smo respektabilne protivnike i ne smijemo ih podcijeniti. S AEK-om smo igrali dvaput u Ligi prvaka i oba puta je Milan završio u finalu. Ali neće ih biti lako pobijediti jer imaju igrače koji dobro poznaju italijanski nogomet. Austria je veliki klub koji ima dobro pripremljenog trenera, a Rijeka je zamalo ušla u Ligu prvaka. Zato, sve je u našim rukama, uvjeren sam da ćemo dobro proći", rekao je Montella.

Milan je jedan od najvećih favorita za osvajanje ovogodišnjeg izdanja Evropske lige.

"Klub poput Milana ima dužnost poštovati svako takmičenje. Stalo mi je do Evropske lige, bilo bi veliko zadovoljstvo osvojiti je, a odnosit ćemo se s poštovanjem prema svakoj utakmici. Doveli smo toliko igrača i moramo postati ekipa i zato mislim da je nakon dva mjeseca rada još rano za procjenu naše snage. Teško je sada reći hoćemo li osvojiti ovo takmičenje, važno je da damo sve od sebe kako ne bismo imali za čime žaliti", podvukao je Montella.